Hamburgare, kebab och mycket annat gott i Stockholm

Sugen på goda hamburgare i Stockholm? Inga problem, det löser vi.

Vi levererar riktigt goda hamburgare i hjärtat av Stockholm. Efter flera års experimenterande av smaker och leverantörer har vi kommit fram till vad vi anser den perfekta mixen. Alla våra smashburgare formas för hand av mald färs och tillagas direkt på beställning. Alla dressingar görs av grundaren Garo som värdesätter att det ska vara egengjort. Köttet kommer från Fällmans svenska gårdar och är av högsta premiumkvalitet. Kom och pröva våra hamburgare och upplev en härlig smakresa. Hitta hit eller beställa hem mat vi våra partners Foodora, Uber eats eller Wolt.

Smaka våra goda burgare i Stockholm du också!

 

Vad är det som gör Östermalmsgrillens hamburgare så goda? Vi tror att vår långa erfarenhet i köket har resulterat i det goda receptet som vi använder oss av idag. Det tar tid att bli riktigt duktig på nåt och vi har under 30 år arbetat med att hitta det perfekta receptet för goda hamburgare och vi tror vi har lyckats. 

 

Hur vi gör våra hamburgare på Östermalmsgrillen

 

På Östermalmsgrillen använder vi oss av smashteknik för att få hamburgarna extra saftiga och goda. Med Smahburgare handlar det om att bevara saften från köttet och detta resulterar i att smakerna och ytan bevaras och det blir riktigt goda burgare.  Smashburgare är något som har växt fram och blivit ett populärt sätt att steka hamburgare på. Vi på Östermalmsgrillen har använt oss av denna teknik länge och vet hur man får det bästa resultatet.
Hamburgare Östermalm - Det självklara valet  

 

Bröd och kött - En fantastisk kombination för en bra burgare

 

Med den fantastiska kombinationen av kött och bröd fortsätter vi att utveckla med massor av spännande smaker. När det kommer till att göra goda hamburgare krävs det att man använder sig av ett kött med hög kvalité och ett gott bröd.  Vi använder oss alltid av svenskt kött från Fällman.  Köttets fetthalt bör ligga mellan 20-25% för att få ett optimalt resultat. 

 

Våra frasiga briochebröd packar ihop hamburgaren på bästa sätt.  Brödet ger frasighet till hamburgaren som gifter sig perfekt med det saftiga köttet. Det resulterar i en kombo man aldrig kan tröttna på. Kika in vår meny och våra populäraste val. Välj mellan hot chili hamburgare, triple cheese hamburgare eller halloumiburgare.

 

Stekning - för att få till den perfekta Smashburgare

 

Det är viktigt att man använder sig av en stekyta som klarar av höga temperaturer och som är helt slät för att kunna pressa hamburgarna på bästa sätt. Hamburgerpuckarna skall läggas på stekytan när det är en riktigt hög temperatur,  sedan använder man sig av ett platt föremål, helst ett smash-verktyg, för att pressa ut puckarna. Pressa till rätt storlek och håll kvar i cirka 10 sekunder därefter har du den perfekta hamburgaren, saftigheten och full av smaker. 

 

3 hamburgare från östermalmsgrillen i stockholm, med en pommes frites och coca cola zero bakom.

Östermalmsgrillen grundades år 1986 av Garo

 

I början serverades endast grillad och kokt korv med bröd. Den kokta varmkorven har från allra första början köpts in från märket Lithells och grillkorven från Solna Korv. Östermalmsgrillen i sin helhet var på den tiden cirka 4 kvadratmeter och var egentligen ett litet korvstånd. Idag har vi expanderat och lagt mycket av vår tid och passion till att göra den perfekta hamburgaren.