Hamburgare, kebab och mycket annat gott i Stockholm
Sugen på goda hamburgare i Stockholm? Inga problem, det löser vi.
Vi levererar riktigt goda hamburgare i hjärtat av Stockholm. Efter flera års experimenterande av smaker och leverantörer har vi kommit fram till vad vi anser den perfekta mixen. Alla våra smashburgare formas för hand av mald färs och tillagas direkt på beställning. Alla dressingar görs av grundaren Garo som värdesätter att det ska vara egengjort. Köttet kommer från Fällmans svenska gårdar och är av högsta premiumkvalitet. Kom och pröva våra hamburgare och upplev en härlig smakresa. Hitta hit eller beställa hem mat vi våra partners Foodora, Uber eats eller Wolt.
Smaka våra goda burgare i Stockholm du också!
Vad är det som gör Östermalmsgrillens hamburgare så goda? Vi tror att vår långa erfarenhet i köket har resulterat i det goda receptet som vi använder oss av idag. Det tar tid att bli riktigt duktig på nåt och vi har under 30 år arbetat med att hitta det perfekta receptet för goda hamburgare och vi tror vi har lyckats.
Hur vi gör våra hamburgare på Östermalmsgrillen
På Östermalmsgrillen använder vi oss av smashteknik för att få hamburgarna extra saftiga och goda. Med Smahburgare handlar det om att bevara saften från köttet och detta resulterar i att smakerna och ytan bevaras och det blir riktigt goda burgare. Smashburgare är något som har växt fram och blivit ett populärt sätt att steka hamburgare på. Vi på Östermalmsgrillen har använt oss av denna teknik länge och vet hur man får det bästa resultatet.
Hamburgare Östermalm - Det självklara valet
Bröd och kött - En fantastisk kombination för en bra burgare
Med den fantastiska kombinationen av kött och bröd fortsätter vi att utveckla med massor av spännande smaker. När det kommer till att göra goda hamburgare krävs det att man använder sig av ett kött med hög kvalité och ett gott bröd. Vi använder oss alltid av svenskt kött från Fällman. Köttets fetthalt bör ligga mellan 20-25% för att få ett optimalt resultat.
Våra frasiga briochebröd packar ihop hamburgaren på bästa sätt. Brödet ger frasighet till hamburgaren som gifter sig perfekt med det saftiga köttet. Det resulterar i en kombo man aldrig kan tröttna på. Kika in vår meny och våra populäraste val. Välj mellan hot chili hamburgare, triple cheese hamburgare eller halloumiburgare.
Stekning - för att få till den perfekta Smashburgare
Det är viktigt att man använder sig av en stekyta som klarar av höga temperaturer och som är helt slät för att kunna pressa hamburgarna på bästa sätt. Hamburgerpuckarna skall läggas på stekytan när det är en riktigt hög temperatur, sedan använder man sig av ett platt föremål, helst ett smash-verktyg, för att pressa ut puckarna. Pressa till rätt storlek och håll kvar i cirka 10 sekunder därefter har du den perfekta hamburgaren, saftigheten och full av smaker.
Östermalmsgrillen grundades år 1986 av Garo
I början serverades endast grillad och kokt korv med bröd. Den kokta varmkorven har från allra första början köpts in från märket Lithells och grillkorven från Solna Korv. Östermalmsgrillen i sin helhet var på den tiden cirka 4 kvadratmeter och var egentligen ett litet korvstånd. Idag har vi expanderat och lagt mycket av vår tid och passion till att göra den perfekta hamburgaren.
-
1990
År 1990 byggdes korvståndet om till en större redig korvkiosk. I samband med ombyggnationen introducerades pulvermoset och tunnbrödsnillarna. Ett mer komplett sortiment växte fram och även frysta hamburgare tillsammans med färdiga dressingar implementerades.
-
1995
År 1995 gjordes en storsatsning på franska baguetter med i synnerhet korven kabanoss. Till baguetten kom den berömda chimichurrisåsen samt hoj-hojsås. Den tyska korven Chorizo testades för första gången i Stockholm hos oss av firman som på den tiden hette Provico.
Under 2000-talet implementerades kebab gjort av nötkött. Till detta gjordes egen tomatsås och vitlökssås som blev en stor succe. Hemlagat mos kommer in i bilden som görs varje morgon.
-
2011
År 2011 bygges korvkiosken om till det som idag är Östermalmsgrillen. I samband med ombyggnationen satsades det på mer och mer hemlagat då det numera byggts ett större redigt kök som passar bra för förberedelser av olika såser och maträtter. Nu finns det även plats för äkta kebab och gyrosspett.
-
2013
År 2013 satsade vi på hemlagade burgare gjorda på Black Angus kött som vi maler själva varje morgon. Vi formar en större puck om 170g alternativt en mindre puck på 100g.
-
2019
År 2019 har vi valt en ny köttleverantör som blev Fällmans kött. Med egen blandning av bringa och talg levereras köttet till oss dagligen.
Smashburgare introduceras med en enkel puck om 100g och två dubbla puckar för den som är extra hungrig. Till detta använder vi briochebröd och krispsallad för en lyxigare känsla. Kött, bröd, dressingar och ingredienser har valts ut noggrant efter inspiration från andra länder.
"På Fällmans Kött står vi för allt kött som vi säljer. Våra produkter kommer både från egna gårdar där vi beställer från bonden själv samt från framstående producenter i hela världen.
Vi tar avstånd från hormonbehandlat kött och vår ambition är att sälja kött från friska djur som fått utföra sitt naturliga beteende så långt det är praktiskt möjligt.
I våra affärer är djurskyddsaspekterna är en naturlig del, där förståelse, medkänsla och respekt för människor, djur och natur finns med i dialogen med leverantörer och kunder."